może i możliwe,ale te węgle to są zapewne proste,więc nie takie o jakie nam tu chodzi:) ciasto na pizzę to jak sądzę mąka,całe jajka,drożdze - raczej nie polecam,lepsze już spaghetti,najlepiej z ciemnego makaronu:)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
zapewnie jesz obiady topowo domowe. kotlet mielony i kartofe z frytkami i ziemniakami ;), ja tez tak jadlem . po obiedzie dawalem odzywke bialkowa i rozlem jak ciasto na pizze . szybko i tlusto. ale robilem typowa masowke nie przejmowalem sie zatluszczeniem . tylko interesowala mie sila i wymiary np. bicepsa .na twoim miejscu bym robil mase, bo [...]
A jak będzie z owsianą? Mi ciasto na pizze z mieszanki owsiana-pszenna-cieciorka w losowych proporcjach z przewagą owsianej wyszło fajnie chrupkie :-) Ale to mi, nie wiem jak się zachowa solo :-P
Za dużo owsianych też nie dobrze min dlatego, że zawieraja dużą ilość błonnika który wchłania wodę w jelicie grubym i pęcznieje. Zbyt dużo błonnika = zaparcia. Mąka razowa żytnia - zrobiłem kiedyś z tego ciasto na pizze i to był błąd... wyszło to jakieś kwaśne.
tłuszcze: masło, śmietana, tłuste ryby, tłuste mięsa węgle: kasze, płatki owsiane(placki), różne wypieki z mąki pełnoziarnistej, owoce. Z mąki pełnoziarnistej możesz nawet sobie zrobić naleśniki, ciasto na pizze czy pierogi
Nie nie po prostu jak się robi biszkopt nie jest potrzebny proszek do pieczenia. Jak ubijasz białko i włączysz je z innymi składnikami to delikatnie mieszasz ręką, albo łopatką jakąś. I jest zaj**iście pulchne. Proszek dają w tych pseudo przepisach na necie, widziałem przepisy na ciasto na pizze z proszkiem do pieczenia...
No rozumiem, ale np robię ciasto na pizze(oczywiście wersja kulturystyczna) %-) i w przepisie musze dodać 30g jakiegoś oleju, więc chciałbym wiedzieć który będzie najlepszy. I Jak z pytaniem drugim? Zmieniony przez - grigo w dniu 2014-01-29 14:25:45
Raczej pytlowa, ciasto na pizze z pytlowej wyszło najlepsze jakie kiedykolwiek wyszło. (Wcześniej kombinowałem pszenna, pszenno-razowa, razowa, oraz typu 'żur' z pszenną).
Zagniotlam ciasto na pizze,inaczej niz zwykle bo ugniatalam 10 min jak Grek przykazal :-D Z dekoltem,jak w teledysku haha, mam obok kuchni suszarnie,z piecem,cos czuje ze moje ciasta drozdzowe i chleby pokochają lezakowanie tam:-D
Przygotowane ciasto na pizze (kulke w misce,przykryta sciereczka) wystarczy wsadzic do lodowki i tak przez kilka godzin/noc przetrwa bez zadnego problemu,przez zimno drozdze"usypiaja" i pracuja bardzo powoli
Nie ma to jak samemu wysłac nie ma wtedy problemów Russ zapłaciłem prawie 7zł hehe polecony priorytet Robię ciasto na pizzę a później będę robił resztę hehe... Chłopaki jak robicie wiosłowanie sztangą to nachwytem czy podchwytem ?? Zmieniony przez - MARCIN n2o w dniu 2009-01-29 17:43:49
trochę odbiegne od tematu ale to jednak blog kulinarny z tych 3 mąk orkiszowa,żytnia razowa, pełnoziarnista którą wybrałbyś aby zrobić ciasto na pizze? wiem że Ty zapewne z żadnej ale gdybyś miał doradzić dwa zarzuciłbyś jakimś dobrym przepisem, żebym wiedział jakie dobrać proporcje?
220 VOLT - Normalne. Wiele osób tak ma, ja także. Przy dobrym żarciu zanika ochota na słodycze:) tomaszS -Jak zrobisz ciasto na pizze z mąki razowej, to spokojnie możesz jeść. Oczywiście wybierając rozsądne produkty na jej wierzch ;). Z pierogami podobnie :)
misiek masownik micha jak zwykle bomba :D podasz z jakich proporcji przyrządziłeś ciasto na pizze :D ? Jasne ;-) Na zdjęciu użyłem : 340 g mąki pszennej pełne ziarno Lubella, 20g drożdży, 10 g oliwy, 3/4 szklanki letniej wody i szczypta soli.